Autor: Odgovorno.ba | Foto: Skupstina.tk.gov.ba

Oboreni izvještaji o poslovanju Šuma TK i JP za vodoprivrednu djelatnost Spreča za 2021. godinu

by fer_urednik

Na 59. redovnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona koja je održana 31.08.2022. godine našla su se i dva izvještaja o poslovanju javnih preduzeća u nadležnosti Tuzlanskog kantona: Izvještaj o radu i poslovanju Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča” d.d. Tuzla za 2021. godinu i Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj za 2021. godinu.

Izvještaji oba javna preduzeća su oborena bez značajnije rasprave zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, Izvještaj o radu i poslovanju Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča” nije prihvaćen sa 10 glasova za, 17 suzdržanih glasova i 1 glasom protiv, a Izvještaja o poslovanju Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” nije prihvaćen sa 10 glasova za, 16 suzdržanih glasova i 1 glasom protiv.

Neophodno je istaknuti da su ova dva izvještaja, prvi izvještaji javnih preduzeća koji su se našli na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u 2022. godini, te zabrinjava to što je izostala detaljnija rasprava o poslovanju ova dva javna preduzeća, naročito uzimajući u obzir da su oba izvještaja oborena, a da javnost nije imala više informacija o navedenom.

Kada govorimo o radu Skupštine Tuzlanskog kantona, u 2021. godini, na sjednici Skupštine se našao izvještaj o radu, samo jednog javnog preduzeća, JP Radio-televizija Tuzlanskog kantona za 2020. godinu, koji je također oboren.

Neophodno je da Skupština Tuzlanskog kantona blagovremeno i uz konstruktivnu raspravu na sjednicama, razmatra izvještaje svih javnih preduzeća u nadležnosti Tuzlanskog kantona.

Povezane vijesti