Autor: Odgovorno.ba | Foto: Odgovorno.ba

Za efikasnija javna preduzeća: CCI na uličnoj akciji razgovarali sa građanima o javnom prijevozu

by fer_urednik

Centri civilnih inicijativa (CCI) danas su u Sarajevu organizovali uličnu akciju u susret Forumu „Boljim nadzorom do efikasnijih javnih preduzeća: KJKP Gras d.o.o. Sarajevo”. Cilj je bio uključiti građane/ke u diskusiju o poslovanju KJKP „Gras“ i situaciji u kojoj se trenutno nalazi javni prijevoz u Kantonu Sarajevo.

Iz CCI-ja su istaknuli kako su na uličnoj akciji također prikupljali pitanja građana/ki koja će biti postavljena Adnanu Šteti, ministru u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo i Senadu Mujagiću v.d. generalnom direktoru KJKP Gras d.o.o. Sarajevo. Navedeno je kako će građani/ke odgovore na njihova pitanja dobiti u toku trajanja samog Foruma čije je održavanje planirano u četvrtak (14.07.) u periodu od 11:00 h do 13:00 h.

Ulična akcija u Sarajevu

Građane/ke najviše zanima kada će se privesti kraju projekti kojima se nastoji unaprijediti javni prijevoz, a većina njih je kao glavne probleme istaknula sigurnost u javnom prijevozu, neredovne linije, manjakav i zastario sistem javnog prijevoza, cijene karata i veliki dug preduzeća KJKP „Gras“. S druge strane je bilo i onih koji su zadovoljni trenutnim javnim prijevozom.

Na samom Forumu će se sagledati koji su to najveći problemi sa kojima se suočava ovo javno preduzeće, kao i šta se planira uraditi u narednom periodu kako bi se poboljšalo poslovanje, ali i kvalitet usluga koje pruža KJKP “Gras d.o.o. Sarajevo” kako bi građanima i građankama bile pružene najbolje usluge po pitanju javnog prijevoza.

Iz CCI-ja naglašavaju da će ministar, v.d. generalni direktor i ekonomski analitičar odgovarati na pitanja građana i građanki i u toku trajanja Foruma. Građani/ke pitanja za učesnike još uvijek mogu postaviti putem Facebook stranice CCI-ja ili putem maila odgovorno.ba@gmail.com.

Svi građani/ke moći će pratiti Forum i odgovore na njihova pitanja putem prijenosa uživo na Facebook stranici Centara civilnih inicijativa.

Povezane vijesti