Autor: Odgovorno.ba | Foto: Vlada KS

CCI organizuje Forum na temu poslovanja KJKP „Gras“; na pitanja građana odgovaraju ministar, direktor i ekonomski analitičar

by fer_urednik

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju tematski Forum „Boljim nadzorom do efikasnijih javnih preduzeća: KJKP Gras d.o.o. Sarajevo” na kojem će uzeti učešće Adnan Šteta, ministar u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, Senad Mujagić, v.d. generalni direktor KJKP Gras d.o.o. Sarajevo, Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar i predstavnici/e Centara civilnih inicijativa (CCI).

Na Forumu će se sagledati koji su to najveći problemi sa kojima se suočava ovo javno preduzeće, kao i šta se planira uraditi u narednom periodu kako bi se poboljšalo poslovanje, ali i kvalitet usluga koje pruža KJKP “Gras d.o.o. Sarajevo” kako bi građanima i građankama bile pružene najbolje usluge po pitanju javnog prijevoza.

Iz CCI-ja naglašavaju da će ministar, v.d. generalni direktor i ekonomski analitičar odgovarati na pitanja građana i građanki u toku trajanja Foruma. Građani/ke pitanja za učesnike mogu postaviti putem Facebook stranice CCI-ja ili putem maila odgovorno.ba@gmail.com. Dodatno, iz CCI-ja su naveli kako će u srijedu (13.07.) na Maloj aleji na Ilidži, u periodu od 10:00 h do 12:00 h, njihovi volonteri izaći na ulice i prikupljati pitanja građana/ki koja će biti postavljena na Forumu.

Forum na temu poslovanja KJKP “Gras” će biti održan u četvrtak 14.07. u period od 11:00 do 13:00 h, a svi građani/ke moći će pratiti Forum i odgovore na njihova pitanja putem prijenosa uživo na Facebook stranici Centara civilnih inicijativa.

Povezane vijesti