Autor: energijabalkana.net | Foto: energijabalkana.net

Prioritet energetska sigurnost

by fer_urednik

Obezbeđivanje energetske sigurnosti građanima i privredi, strateški projekti, aktivnosti i odgovornost svih aktivnih učenika u energetskom sektoru zajednički je zadatak svih aktivnih učenika u energetskom sektoru, istakla je Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima državnih energetskih preduzeća: Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, Transnafte AD Pančevo, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

„Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde, da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učenika u energetskom sektoru”, istakla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima državnih energetskih preduzeća: Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, Transnafte AD Pančevo, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

Tema sastanka ministarke sa direktorima javnih preduzeća bila je situacija u ovim kompanijama, planovi za naredni period i dalja saradnja sa resornim ministarstvom.

Predstavnici javnih preduzeća izvestili su ministarku Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou ministarka Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

Prioriteti

Kako je danas počela grejna sezona, Đedović je ocenila da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, na način da potrebe građana i privrede budu zadovoljeni.

U skladu sa početkom grejne sezone, prvi čovek Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.

Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata, ocenila je Đedović.

Najava efikasne saradnje MRE sa javnim preduzećima

Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

Najavila je da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.

Povezane vijesti