Autor: capital.ba | Foto: capital.ba; Aquana

Vukajlović podnio ostavku, Lazić novi direktor „Akvane“

by fer_urednik

BANJALUKA – Preduzeće „Akvana“ je dobilo novu upravu, za v.d. direktora je imenovan Sveto Lazić i on će na tom mjestu zamijeniti Velibora Vukajlovića, saznaje CAPITAL.

Vukajlović je ovim javnim preduzećem upravljao nepune dvije godine i već duže vrijeme se priča da bi on mogao otići sa te funkcije.

 Gradski menadžer grada Banjaluka Bojan Kresojević je za CAPITAL potvrdio da je došlo do promjene na čelu ovog preduzeća i da je Vukajlović dao ostavku.

 „Za v. d. direktora je imenovan Sveto Lazić“, kazao je Kresojević.

Sveto Lazić je dugogodišnji radnik javnog preduzeća „Akvana“ i brat odbornika narodnog pokreta „Banjaluka zove“ u Skupštini grada Banjaluka Saše Lazića, koji podržava aktualnog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Vukajlović se na čelu “Akvane” nalazi od januara 2021. godine, kada je imenovan kao v.d. direktora. Kasnije je sproveden konkurs, na kojem je Vukajlović izabran kao najbolji kandidat i krajem 2021. godine je imenovan za direktora ovog javnog preduzeća na četiri godine.

Njegov zadatak je bio da, u saradnji sa gradskim vlastima, omogući da se ovo preduzeće izvuče iz finansijske dubioze. Nova uprava, a ni gradska vlast u tom poslu do sada nisu uspjeli, jer su se gubici ovog preduzeća uvećali.

Kresojević je dodao da je on imenovan za šefa tima, koji treba dati odgovor na pitanje šta će u budućnost biti sa ovim preduzećem, koje se davi u milionskim gubicima.

„U narednih nekoliko mjeseci bi trebali izaći sa konkretnim prijedlogom. Trebamo odgovoriti na pitanja kako imati održivo poslovanje, kako imati nove sadržaje, izgled i duh preduzeća i kako da zaposleni budu maksimalno zaštićeni“ , kazao je Kresojević.

U proteklih nekoliko mjesecračuni „Akvane“ su bili blokirani zato što je preduzeće „Novoteks“ tražilo naplatu ranijih dugova.

Blokada je ukinuta juče, nakon čega su, prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića, radnicima ovog preduzeća isplaćene tri zadnje plate.

Povezane vijesti