Održan prvi sastanak radne grupe CCI-ja i poslanika/ca Narodne Skupštine Republike Srpske

by fer_urednik

Centri civilnih inicijativa (CCI) danas su održali prvi sastanak radne grupe sa poslanicima i poslanicama Narodne Skupštine Republike Srpske na temu (de)politizacije i efikasnosti javnih preduzeća.

Sastanak je održan online, a članovi radne grupe koji su ispred Narodne Skupštine Republike Srpske prisustvovali sastanku su: poslanica NSRS, Gordana Vidović ( PDP), poslanica NSRS, Spomenka Stevanović (DEMOS), potpredsjednik NSRS, Denis Šulić (SNSD) i poslanik NSRS, Marinko Dragišić (US).

Cilj sastanka je smanjenje političkog uticaja na imenovanje rukovodećih kadrova u javnim preduzećima i rad javnih preduzeća, vraćanje teme (de)politizacije javnih preduzeća u fokus rada parlamenata, zagovaranje unapređenja u oblasti zapošljavanja, te jačanje institucionalne saradnje sa Narodnom Skupštinom Republike Srpske i poslanicima i poslanicama u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

U narednom periodu CCI će u saradnji sa poslanicima i poslanicama Narodne Skupštine Republike Srpske raditi na preporukama za rješavanje problema politizacije javnih preduzeća.

Povezane vijesti