Autor: tuzlanski.ba | Foto: tuzlanski.ba

Radnici traže veće plate i najavljuju štrajk, a direktor otputovao u Katar?!

by fer_urednik
I dok radnici RiTE Ugljevik traže veće plate i najavljuju štrajk, v.d. direktor tog preduzeća Čedomir Stojanović, kako saznajemo, otputovao je jutros u Katar, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Uprava Rudnika i Termoelektrane (RiTE) “Ugljevik” sastaće se sutra sa sindikalnim odborom preduzeća da bi pokušali naći rješenje u vezi sa sindikalnom najavom bi 28. novembra zaposleni mogli da stupe u štrajk upozorenja ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi za povećanje cijene rada, odnosno plata, rekao je Srni izvršni direktor za opšte i pravne poslove RiTE Slobodan Marković.

“Mi sutra imamo sastanak sa sindikalnim odborom i idemo u susret tom problemu”, najavio je Marković i ocijenio da je legitimno pravo radnika i sindikata da traže povećanje plata.

On je istakao da su plate u “Elektroprivredi” planske i to je nešto što ne zavisi samo od uprave RiTE “Ugljevik”, nego od cijelog sistema elektroprivrede, gdje je cijena rada jedinstvena.

“Nadamo se da štrajka neće biti i da će dogovor biti postignut prije 28. novembra”, rekao je Marković i potvrdio da je uprava dobila odluku sindikata o omgućem štrajku upozorenja.

On kaže da će na sutrašnjem sastanku Uprave i Sindikata preduzeća biti riječi o tome da se, u slučaju da bude štrajka, organizuje minimum uslova rada RiTE.

“Mi smo preduzeće od javnog interesa i ne smijemo nijednog trenutka dovesti u pitanje našu osnovnu djelatnost, proizvodnju uglja i električne energije za Republiku Srpsku”, naveo je Marković za Srnu,. I dok radnici RiTE Ugljevik traže veće plate, v.d. direktora tog preduzeća Čedomir Stojanović, kako saznajemo, otputovao je jutros u Katar, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

“To je primjer koliko uprava brine o radnicima i njihovim zahtjevima”, kazao nam je izvor iz RiTE Ugljevik prenosi BN.

Povezane vijesti