Autor: N1 | Foto: Antikorupcija.info

Protest u Sarajevu, mještani blokirali put nezadovoljni gradskim prijevozom

by fer_urednik
“Nekad je GRAS imao tri autobusa koji su vozili do Ahatovića, ali su sada spali na jedan. A taj jedan kada se pokvari nema zamjene za njega”
Mještani sarajevskih naselja Ahatović i Dobrošević danas su blokirali put kod Osnovne škole “Mustafa Busuladžić” jer su nezadovoljni gradskim prijevozom u ovom dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Seida Mahović, organizatorica protesta, u razgovoru za N1 kazala je kako je poslala poziv medijima da dođu i pruže podršku mještanima koji su ogorčeni, kako je istakla, što autobusi ne voze do Ahatovića.

“Autobusi nikako ove godine ne izlaze u Ahatoviće. Uveli su Centrotrans, ali nema GRAS-a. Nekad je GRAS imao tri autobusa koji su vozili do Ahatovića, ali su sada spali na jedan. A taj jedan kada se pokvari nema zamjene za njega”, rekla je Mahović.

I zbog toga su morali izaći na proteste kako bi skrenuli pažnju…

Mahović je otkrila kako se obraćala nadležnom ministarstvu, a zvala je i GRAS koji ju je, prema njenim riječima, zbog čestih poziva “blokirao”.

“GRAS mi je blokirao broj. Znala sam zvati i sa drugog broja, ali kada se predstavim oni me isključe. Sa Ministarstvom saobraćaja sam razgovarala nekoliko puta. GRAS im je rekao da će to riješiti…”, ispričala je za N1 mještanka Ahatovića.

Kazala je kako radi na Podhrastovima pa joj put od kuće do posla i natrag traje i do pet sati. Zbog svega ovog Seida Mahović i ostali mještani odlučili su se da danas blokiraju put kod Osnovne škole “Mustafa Busuladžić” u Dobroševićima, gdje se i dalje nalaze.

Dodala je da tek trebaju vidjeti hoće li sa svojim iskazivanjem nezadovoljstva nastaviti i sutra.

Na kraju je još jednom pozvala medije da pruže podršku mještanima kako bi ostvarili svoja prava.

Povezane vijesti