Autor: Faktor.ba | Foto: Bljesak.info

Zbog problema sa grijnom sezonom u Banjoj Luci ministar zaprijetio: Tražit ćemo odgovornost u Šumama RS-a

by fer_urednik

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a zahtijeva od JP Šume RS-a striktno poštovanje ugovora u vezi sa snabdijevanjem gradskih toplana u RS-u, kao i kontinuiranu isporuku ugovorenih količina drvnih sortimenata kako sezona grijanja ne bi došla u pitanje.

– Ministarstvo je ranije uputilo dopis u JP Šume RS-a kojim se zahtijeva striktna i prioritetna realizacija ugovora o isporuci drvnih sortimenata za strateška preduzeća. Ukoliko se desi problem sa nedovoljnim snabdijevanjem svih gradskih toplana drvnim sortimentima, ministarstvo će tražiti odgovornost od uprave ovog javnog preduzeća, kao i direktora šumskih gazdinstava koja ne budu isporučila ugovorene količine i ukoliko sezona grijanja bude ugrožena – poručeno je iz resornog ministarstva.

Preduzeće Eko Toplane u Banjoj Luci preko kojih se grije oko trećina Banjalučana, upozorilo je danas da je grijna sezona dovedena u pitanje zbog problema oko nabavke drvne sječke.

– Uprkos brojnim apelima “Eko toplana” Banja Luka upućenih strateškom partneru JPŠ Šume RS, situacija je sve nepovoljnija, isporuka energenta se ne odvija prema ugovornim odredbama, drvnog sortimenta za banjalučko komunalno preduzeće koje grije preko 60.000 svojih sugrađana, nema dovoljno – naveli su.

Objašnjavaju da je zbog nepoštivanja ugovornih obaveza od strane strateškog partnera “Šuma RS”, pod znakom pitanja predstojeća sezona grijanja, odnosno, prema sadašnjem stanju, Eko toplane Banja Luka nemaju dovoljnu količinu energenta za uspješnu realizaciju grijne sezone.

Povezane vijesti