Autor: micromreza.com | Foto: micromreza.com

Održana 23. redovna sjednica SG Gradiška, usvojeni izvještaji o radu javnih preduzeća

by fer_urednik

Na 23. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška odbornici su raspravljali o 28 tačaka dnevnog reda, a sve je završeno relativno brzo. Usvojen je Izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za prethodnu godinu, kao i izvještaji o radu javnih preduzeća.

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić se pohvalio realizacijom budžeta, istakavši da su u prethodnom periodu urađeni značajni infrastrukturni projekti.

“Prethodna godina je bila uprkos brojnim izazovima izuzetno uspješna, a za ovu godinu očekujemo kontinuitet kada je u pitanju infrastrukturni razvoj grada Gradiška. Budžet za 2023. godinu se realizuje po planu ali otežano.”

Kako je Adžić naglasio, otežana realizacija budžeta je posljedica manjih priliva u budžet u prvom kvartalu. Sa druge strane opoziciju brinu krediti, koji se gomilaju i dolaze na naplatu. Zoran Latinović je istakao veliku zaduženost Gradiške uz činjenicu da je Gradiška zadužena za čak 36 miliona KM, te da će ovim tempom dug dostići cifru od 50 miliona KM.

Uz rasprave koje se tiču budžeta odbornik PDP-a, Branislav Mrakić, je iznio inicijativu vezanu za jezero u naselju Dubrave. Kako tvredi Mrakić, mještani Dubrava žele da urede ovo jezero ali im treba podrška lokalne zajednice. S njim su se složile i ostale kolege odbornici, a gradonačelnik je rekao da su spremni da razmotre sve opcije.

Mrakić je imao i dosta primjedbi kada su u pitanju poljoprivredni proizvođači, za koje je tvrdio da sistemski nisu riješeni njihovi problemi oko raspodjele zemljišta, te je iznio problema previsoke cijene karata u javnom prevozu na području Gradiške. Opozicija je imala primjedbi i kod Izvještaja koji se ticao rada sportske dvorane “Arena Gradiška”. Odbornica SDS-a Vesna Gluvić-Čelić je uputila primjedbu rukovodstvu dvorane zbog kockarnice koja se nalazi u njihovom objektu. Iz sportske dvorane su se pravdali time da su na ovaj način uštedili znatna sredstva, te da se uz njih nalaze brojne radnje i tržni centri i da vlasnici igara na sreću mogu svakog momenta preći na drugu lokaciju koja se nalazi odmah pored sportske dvorane.

Na ovoj sjednici se prvi put u javnosti obratio i Radislav Dončić, koji je prije nekoliko dana napustio PDP i prešao u Narodni front Jelene Trivić. Kako je rekao uskoro će i ostali članovi Gradskog odbora Gradiška preću u Narodni front.

Povezane vijesti