Autor: capital.ba | Foto: Facebook/Željeznice RS

„Željeznicama RS“ odobreno produženje kreditnog aranžamana

by fer_urednik

BANJALUKA, SARAJEVO – Savjet ministara BiH jednoglasno je usvojio nacrt amandmana kojim se produžava trajanje postojećeg kreditnog aranžmana za restrukturisanje Željeznica RS do kraja 2024. godine.

Kako je naglašeno, Prijedlog amandamana ne sadrži novo zaduženje za BiH nego samo produžava trajanje kreditnog aranžamana do 31. decembra 2024. godine kada  bi trebao biti zatvoren ovaj projekat.

Ranije je usaglašeno da bi pomenuti aranžman trebao biti zatvoren do kraja ove godine.

Podsjetimo, Međunarodna banka za obnovu i razvoj je odborila zajam BiH u iznosu od oko 100 miliona maraka, sa alokacijom na Republiku Srpsku, odnosno Željeznice RS.

Vršilac dužnosti direktora Željeznica RS Slađan Jović za CAPITAL navodi da je raniji rok za završetak kreditnog sporazuma bio kraj ove godine.

“Taj zajam je ’Željeznicama’ odobren 2018. godine i mi smo sada stabilna firma. Višak radnika je zbrinut i umjesto prijašnjih 3.600 sada imamo 2.000 radnika”, istakao je Jović.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao rok je već jednom produžavan, obzirom da je proces restrukturisanja trebalo da bude završen do kraja 2021. godine, te je tada produžen za 12 mjeseci.

Ovo je drugi put da je uprava „Željeznica“ zatražila produženje roka, te im je to, kako je već rečeno, ponovo odobreno.

Povezane vijesti