Autor: atvbl.rs | Foto: atvbl.rs

Minić: Smjenama uvodimo red u JP “Šume Srpske”

by fer_urednik

JP “Šume Srpske” za prvih pola godine su u minusu od 5.100.000 maraka. Podaci su to ovog javnog preduzeća. Direktor Slaven Gojković, kaže da su glavni razlog za to loši vremenski uslovi u tom periodu.

“Nešto što nismo imali u ranijem periodu da su nam od 31 organizacionog dijela 22 su iskazala gubitak. N: Gdje je najveći? Najveći je bio Banjaluka, Doboj, Kotor Varoš, pa onda centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju i imamo 22 sad da ne brojim”, kaže Slaven Gojković, direktor JP “Šume Srpske”.

Šume su nacionalno blago i tim resursom se mora bolje upravljati i ostvarivati veći prihod i dobit, bez pardona je ministar Savo Minić. U posljednjih osam mjeseci smijenjeno je više direktora šumskih gazdinstava nego u posljednje dvije godine, kaže Minić. Smjene će poručuje i dalje biti rješenje u nekim gazdinstvima pa i samom rukovdstvu Šuma Srpske.

“Moramo biti iskreni da je vođe najvećim dijelom ljudski faktor taj koji ne dovodi do krajnje realizacije. Svi oni koji na bilo koji način ili iz bilo kog razloga ne odrade onaj dio posla da uredimo ovu oblast će biti na nekakav način sankcionisani ili ako je sankcija smjena onda smijenjeni. N: Hoće li onda gospodin Gojković biti smjenjen? To vam u ovom momentu ne bih znao ja reći, to u ovom momentu ulazi u sferu koalicionih dogovora”, kaže Savo Minić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Gojković kaže da ne bježi od odgovornosti. Ni smjena mu, kaže, nije sporna.

“Ako se misli da je odgovornost na meni i da sam ja lično nešto propustio i uradio, ako treba ja sam spreman i na to. Nikakv problem”, kaže Slaven Gojković, direktor JP “Šume Srpske”.

Problema, ni objektivnih ni subjektivnih, kao da nije bilo prošle godine pa su Šume Srpske ostvarile rekordnu dobiti od 8,7 miliona maraka. To je bilo prošle godine, kaže Gojković. Nova godina je i nova nafaka, koja čini se nije bila na strani Šuma Srpske.

Povezane vijesti