Autor: capital.ba | Foto: capital.ba

„Pošte Srpske“ povećavaju broj izvršnih direktora

by fer_urednik

BANJALUKA – „Pošte Srpske“ planiraju da povećaju broj izvršnih direktora sa sadašnjih četiri na šest ili čak sedam, a kako bi se to postiglo užurbano se radi na izmjeni sistematizacije koja bi se već iduće sedmice trebala naći na sjednici Nadzornog odbora, saznaje portal CAPITAL.

Nove direktorske pozicije, kako saznajemo, rezervisane su za kadrove SNSD-a i Ujedinjene Srpske.

Sadašnji izvršni direktori ostaju na svojim funkcijama, ali će većina resora biti razdvojena te će se na taj način njihov broj povećati.

Prema našim informacijama biće razdvojeni poštanski i šalterski poslovi kojima sada rukovodi Milenko Vučeta kadar DEMOS-a i moguća je korekcija naziva.

Novom sistematizacijom planirano je da jednim dijelom upravlja Zoran Durić iz SNSD-a koji je trenutno zaposlen u ovom javnom preduzeću, a drugi dio bi trebao ostati pod kontrolom Vučete.

Do podjele bi trebalo doći i u drugim oblastima.

Na čelu se sektora za informaciono komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing je trenutno Zoran Protić iz SP. On bi ubuduće trebao biti izvršni direktor za informaciono komunikacione tehnologije i razvoj, dok bi za marketing i prodaju trebao biti imenovan novi izvršni direktor iz Ujedinjene Srpske. Prema našim informacijama na tu poziciju trebalo bi da bude imenovana Dijana Grujić, koja je trenutno rukovodilac službe za marketing u „Poštama“.

Do promjena bi trebalo doći i u resoru kojim trenutno upravlja izvršni direktor za pravne, opšte poslove, ljudske resurse i investicije Snježana Martić, kadar US. Ona bi po novoj sistematizaciji trebala upravljati pravnim pitanjima, dok bi za resor investicija trebao biti imenovan novi izvršni direktor Nikola Šupljeglav iz SNSD I Šupljeglav je trenutno zaposlen u „Poštama“.

Generalni direktor „Pošta“ je kadar US Miladin Radović i ukoliko se ovaj plan sprovede u djelo ova partija će imati tri svoja člana u upravi preduzeća.

Po novom poretku bi SNSD trebao imati tri izvršna direktora, jer je trenutno na funkciji izvršnog direktora za ekonomske i računovodstvene poslove Zoran Vujmilović, član ove partije.

Po jednog izvršnog direktora bi trebali imati DEMOS (Vučeta) i SP (Protić).

Povezane vijesti