Autor: bljesak.info | Foto: bljesak.info

Marko Đuzel novi direktor Zračne luke Mostar

by fer_urednik

Na čelu mostarskog aerodroma mjesecima je kao vršitelj dužnosti bio Ivan Ljubić

Marko Đuzel, doktor sigurnosnih znanosti, imenovan je novim direktorom Zračne Luke Mostar, doznaje portal Bljesak.info.

Marko Đuzel, koji je radio u BHANSA-i, ali i kao savjetnik direktora u mostarskoj Zračnoj luci, a godinama ranije i kao direktor, je na Univerzitetu u Sarajevu, Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije obranio  doktorat na temu Optimizacija sustava traganja i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće u Bosni i Hercegovini. Završio je preddiplomski studij zračnog prometa u Zagrebu.

Naime, na čelu mostarskog aerodroma mjesecima je kao vršitelj dužnosti bio Ivan Ljubić, koji je, samo dan uoči odlaska s te dužnosti, potpisao ugovor s Croatia Airlinesom o novim linijama te najavio kako su u tijeku pregovori s Ryanairom.

Podsjećamo, Croatia Airlines će od 3. svibnja triput tjedno letjeti iz Zagreba za Mostar koji se želi preko hrvatske metropole povezati s drugim destinacijama u svijetu. Polasci zrakoplova iz Mostara bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom, a iz Zagreba srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Sporazum je potpisan na pola godine, a Mostar će zrakoplovnu liniju sufinancirati s pola milijuna eura. Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić izjavio je kako ta linija treba pokazati da postoje uvjeti za uspostavu novih veza prema Mostaru, koji je više od tri godine bio bez redovitih letova.

Dodao je kako će putnici iz Mostara i Hercegovine postati dio najveće svjetske mreže Star Alliance grupe čime će se omogućiti putovanje zrakoplovom na sve svjetske destinacije iz grada na Neretvi.

Povezane vijesti