Autor: oslobodjenje.ba | Foto: oslobodjenje.ba

Ima li Vodovod u Bihaću ijednog vodoinstalatera? – Vijećnici su željeli raspravljati i o uhljebljavanju

by fer_urednik

Gradsko vijeće Bihać bavilo se izvještajima gradskih preduzeća, a uz plate direktora vijećnike je zanimalo do čega je dovelo uhljebljavanje

Izvještaj JP RTV Bihać i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine JP RTV Bihać d. o. o. o raspodjeli neto dobiti ove medijske kuće iz poslovne 2022. godine, a čiji iznos ne prelazi 2.000 KM, otvorili su sjednicu GV-a Bihać.

– Neto dobit radija od 1.831 KM je simbolična kao i u ostalim preduzećima, ali opet je to dobro, smatra vijećnik Hasan Fatkić, skrenuvši kolegama pažnju i na starosnu strukturu uposlenika.

– Svugdje nam treba mladih ljudi i kadrova ako želimo misliti na budućnost, dodao je.

Drugačija struktura zaposlenika, pogotovo u komunalnom i vodovodnom preduzeću, izazvala je mnogo rasprava i polemika, pogotovo nakon što je vijećnica Šeherzada Delić upitala: “Koliko vodoinstalatera radi u Vodovodu?”, otkrivši saznanja da su ih ukupno tri.

Vijećnici su predlagali još jednu tematsku sjednicu, koja bi bila zatvorena za javnost, samo da bi stranački puleni raspravili o ružnom običaju zvanom uhljebljavanje, kojim se nepotrebno opterećuju javna preduzeća, a njihovi direktori dovode u bezizlaznu situaciju.

Poslije komunalnih preduzeća na dnevni red dospjeli su izvještaji Veterinarske stanice, Skloništa za napuštene životinje, Zavoda za prostorno uređenje, Kulturnog centra…

 

Povezane vijesti