CCI održali sastanak radne grupe sa zastupnicima/ama Skupštine Kantona Sarajevo

by fer_urednik

Centri civilnih inicijativa (CCI) danas su održali prvi sastanak radne grupe sa zastupnicima i zastupnicama Skupštine Kantona Sarajevo na temu (de)politizacije i efikasnosti javnih preduzeća.

Sastanak je održan online, a članovi radne grupe koji su ispred Skupštine Kantona Sarajevo prisustvovali sastanku su: Danijela Kristić (zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS, NiP), Segmedina Srna – Bajramović (zastupnica u Skupštini KS, SDP), Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini KS, Naša stranka), Damir Nikšić (zastupnik u Skupštini KS, samostalni zastupnik) i Sead Milavica (zastupnik u Skupštini KS, DF).

Online sastanak (23. 02. 2021.)

Online sastanak (23. 02. 2021.)

Primarni cilj sastanka je smanjenje političkog uticaja na rad javnih preduzeća, vraćanje teme (de)politizacije javnih preduzeća u fokus rada parlamenata, zagovaranje unapređenja u oblasti zapošljavanja, te jačanje institucionalne saradnje sa Skupštinom Kantona Sarajevo i zastupnicima i zastupnicama u Skupštini Kantona Sarajevo.

U narednom periodu CCI će u saradnji sa zastupnicima i zastupnicama Skupštine Kantona Sarajevo raditi na preporukama za rješavanje problema politizacije javnih preduzeća.

Povezane vijesti