Autor: capital.ba | Foto: capital.ba

Srpska prodala vlasnički udio u “Autoprevozu”

by fer_urednik

BANJALUKA – Republika Srpska je izašla iz vlasničke strukture banjalučkog „Autoprevoza“, jednog od najznačajnijih preduzeća u oblasti prevoza putnika.

Prema podacima koje je objavila Banjalučka berza Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS i Fond za restituciju RS prodali su vlasnički udio od 12,16 odsto, koji je sada u rukama fizičkih lica.

Najveći dio prodatih akcija i to 6,2 odsto kupio je Dragan Gajanin, koji je ujedno u član Upravnog odbora ovog preduzeća.

U rukama Borislava Babića, takođe člana UO „Autoprevoza“ sada se nalazi 4,9 odsto, dok je Milan Škorić u novoj raspodjeli vlasnik 1,1 odsto akcija „Autoprevoza“.

Inače, Borislav Babić je sin najvećeg pojedinačnog suvlasnika ovog preduzeća Živka Babića, koji ima 24,8 odsto akcija.

Iz „Autoprevoza“ su poručili da promjena vlasničke strukture neće uticati na njihov rad, niti će, kako su naveli, dovesti do promjene poslovnog kursa ovog preduzeća.

Kako je CAPITAL nedavno pisao Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske i Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS ponudili su na prodaju državne akcije u 60 preduzeća, među kojima je bio i „Autoprevoz“.

Povezane vijesti