Autor: capital.ba | Foto: capital.ba

Poskupljenje komunalnih usluga pred banjalučkim odbornicima

by fer_urednik

BANJALUKA – Poskupljenje komunalnih usluga, ali i status sportskog objekta koji se gradi za potrebe ATP turnira “Srpska open” koji se gradi uz park “Mladen Stojanović” bi trebalo da se nađe na vanrednim sjednicama Skupštine grada iduće sedmice.

Naime, ove sjednice će se održati na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Prva je zakazana za 20. mart na kojoj bi trebalo da se nađe Nacrt rebalansa budžeta grada za ovu godinu.

“Rebalansom se raspoređuju sredstva kredita za investicije koji je već podignut između ostalog za izgradnju sportskog objekta za “Srpska open”, mosta u Docu i slično. Isto tako u budžet je uključen i grant za “Eko toplane” od pet miliona KM”, kazao je to Stanivuković.

Na drugom vanrednom zasjedanju koje je zakazano za 22. mart naći će se prijedlozi za povećanje cijene grijanja, vode te uvođenje naknade za mjerno mjesto i odvoza smeća.

Osim toga, na istom zasjedanju odbornici će razmatrati odluka o regulisanju prava i obaveza oko izgradnje sportskog objekta u Banjaluci.

Stanivuković je kazao da je zbog kratkih rokova kod izgradnje sportskog terena za potrebe turnira “Srpska open” ali i organizacije samog turnira “potrebno da se ova odluka nađe na vanrednom zasjedanju”.

“Projekat je dinamičan i sastoji se od puno faktora. Rebalansom raspoređuju sredstva kredita, a odlukom se definišu međusobne obaveze svih uključenih zbog kratkih rokova”, naveo je Stanivuković, na zasjedanju skupštinskog Kolegijuma koji je određivao datume vanrednih sjednica.

Povezane vijesti