Autor: Klix.ba | Foto: Klix.ba

Mali dioničari Ginexa napustili sjednicu skupštine: Vlada FBiH ignoriše zakonske odredbe

by fer_urednik

Sjednicu Skupštine dioničara privrednog društva Ginex koja se održava u sjedištu ove kompanije u Goraždu napustili su mali dioničari zbog toga što predstavnici Vlade FBiH ignorišu zakonske odredbe.

Alem Omerhodžić, član Nadzornog odbora privrednog društva Ginex u svojstvu predstavnika državnog kapitala izjavio je kako njegova ostavka još uvijek aktivna, iako je Skupština dioničara na jučerašnjoj sjednici nije prihvatila.

Naime, predstavnik Vlade FBiH na sjednici nije dozvolio pojedinačno glasanje prilikom razmatranja prijedloga o smjeni kompletnog NO privrednog društva Ginexa, čime je, po njihovom mišljenju, nezakonito spriječio smjenu NO.

Danas su se potvrdile i špekulacije da će Alem Omerhodžić, predstavnik državnog kapitala u NO Ginexa koji je ranije podnio ostavku na ovu poziciju ostati u sastavu Nadzornog odbora, te da je Vlada FBIH odustala od kandidata Semira Šuta kojem je sama dala prethodnu saglasnost na poziciju vršioca dužnosti člana NO Ginexa.

Isto se desilo i sa generalom Hamidom Bahtom koji je bio prvobitni prijedlog Vlade FBIH.

Saznajemo da je danas odbijen i prijedlog o isplati nagrade radnicima, ali da su još jučer dobili povećanje plata u iznosu od 300 maraka.

Povezane vijesti