Autor: akta.ba | Foto: akta.ba

Izgradnja autoputa Banjaluka – Prijedor odvija se planiranom dinamikom

by fer_urednik

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je jučer sa delegacijom kineske kompanije “SDHS-CSI BH”, koja gradi autoput Banjaluka – Prijedor.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je jučer sa delegacijom kineske kompanije “SDHS-CSI BH”, koja gradi autoput Banjaluka – Prijedor.

“Na sastanku je razgovarano o dinamici radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor i usaglašavanju neophodnih aktivnosti. Predstavnici kineske kompanije informisali su ministra Čubrilovića da se projekat izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedlog realizuje u skladu sa planiranom dinamikom”, saopšteno je iz Ministarstva.

Izvor: akta.ba

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naglasio je važnost izgradnje autoputa Banjaluka – Prijedor, u skladu sa rokovima i zakonskim procedurama, navodeći da je ovaj projekat od strateškog interesa za cijelu Republiku Srpsku.

On je istakao da Republika Srpska, u saradnji sa nadležnim institucijama i kineskim partnerima, kontinuirano preduzima sve potrebne aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje autoputa u predviđenom roku.

Sagovornici su ocijenili da Republika Srpska i Republika Kina u kontinuitetu imaju uspješnu saradnju, te su izrazili uvjerenje da će biti nastavljena i u budućnosti, na dobrobit razvoja ukupnih odnosa Republike Srpske i Kine.

Povezane vijesti