Čeka se potvrda GV Tuzla: Poznata imena novih direktora u dva tuzlanska javna preduzeća

by fer_urednik

Na 11. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzle, koja će se održati 27. januara 2022., između ostalog na dnevnom redu će se razmatrati i odluke kojima bi JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla” d.o.o. Tuzla i JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla trebali dobiti nove direktore.

Rezultat je to dogovora u okviru vladajuće većine u Gradskom vijeću Tuzla, kojim će SDP Tuzla nakon što je to ranije uradio u Centralnom grijanju Tuzla, svojim koalicionim partnerima u gradskoj i kantonalnoj vlasti prepustiti još dvije direktorske pozicije.

Tako će Gorana Juraka, koji je podnio ostavku na mjesto direktora JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”, kao v.d. naslijediti Nedžad Malikić, do augusta 2021. godine vijećnik Tuzlanske alternative u GV. Podsjećamo, Malikić je svoje mjesto u Vijeću, znajući da ga čeka drugo, prepustio stranačkom kolegi Admiru Hasanbašiću.

Od vijećnika se očekuje da potvrde odluke Nadzornog odbora ovog preduzeća o prihvatanju ostavke bivšeg i imenovanju budućeg v.d. direktora, a do okončanja konkursne procedure za direktora SIK-a.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog o imenovanju Edina Buševca na mjesto direktora JP SKPC Mejdan. Nuševac je SBB-ov ministar u prethodnom sazivu Vlade TK, a trenutno je pomoćnik direktora JU Mještovita srednja elektrotehnička škola Tuzla.

Buševac je bio jedini kandidat na konkursu za mjesto direktora najvećeg sportskog centa u ovom dijelu BiH, a koji će na toj poziciji naslijediti Jasenka Elezovića, uspješnog direktora ove ustanove u prethodna dva mandata.

Sve je spremno, samo da se još dignu ruke.

Izvor: Tuzlainfo.ba

Povezane vijesti