Autor: slobodna-bosna.ba | Foto: slobodna-bosna.ba

PROBLEMIMA NIKAD KRAJA: Teški dani za bh. aerodrom, ništa od dogovora…

by fer_urednik

Takav prijedlog proslijeđen je jučer Nadzornom odboru javnog preduzeća, koji može stav komisije potvrditi ili ipak odbiti.

Komisija za izbor i imenovanje direktora „Aerodorma RS” završila je svoj posao i proslijedila Nadzornom odboru prijedlog za imenovanje nove uprave tog javnog preduzeća.

Komisiji za izbor i imenovanje odlučila je da na čelu javnog preduzeća ostaje stara uprava, odnosno onaj kadar koji je do sada bio u statusu vršioca dužnosti direktora.

– Naš je prijedlog da oni ostanu na čelu preduzeća u novom mandatnom periodu. Za direktora Aerodoma predložena je Natalija Trivić, dok su za tri izvršna direktora predloženi Vesna Mirjanić, Njegoš Đukić i Dragiša Dakić. Svi oni su bili u statusu v.d. direktora, kazali su iz Komisije za izbor i imenovanje direktora Aerodroma RS.

Takav prijedlog proslijeđen je jučer Nadzornom odboru javnog preduzeća, koji može stav komisije potvrditi ili ipak odbiti.

Za poziciju direktora Aerodroma RS prijavio se i bivši direktor Zoran Injic, ali on je odustao, te je konkurirao za izvršnog direktora za operativno pravne poslove ARS ali ni za tu poziciju nije dobio zeleno svjetlo Komisije za izbor i imenovanje uprave Aerodroma RS.

Kako saznaje Ljudski.ba, nije dogovoren aranžman s francuskom firmom koja upravlja aerodromom u Beogradu, a koja je bila jedina opcija vlasti u tom bh. entitetu za upravljanje banjalučkom zračnom lukom.

Prema saznajima portala Ljudski.ba, predstavnici kompanije “Vinsi” koja upravlja Aerodromom “Nikola Tesla” u Beogradu posjetili su banjalučku zračnu luku, ali do dogovora o preuzimanju banjalučkog aerodroma nije došlo.

Povezane vijesti