Autor: akta.ba | Foto: akta.ba

Poskupljuje struja za privrednike u RS

by fer_urednik

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić JUČER je u Banjaluci održao konsultacije sa predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske na temu cijene električne energije za privredu za 2023. godinu.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je došlo do povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije koji bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata i da stoga postoji potreba povećanja cijene električne energije za narednu godinu.

“Predstavnici privrednih asocijacija su pokazali razumijevanje i iznijeli jednoglasan stav da je cijenu električne energije za privredu potrebno korigovati, naglasivši da ovo pitanje, prije donošenja konačne odluke, treba biti predmet daljih razgovora”, navodi se u saopštenju.

Đokić je naglasio da će Republika Srpska i sa povećanjem cijene električne energije imati i dalje najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u okruženju. Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade Republike Srpske je i dalje da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i zato će nastaviti pružati podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

“Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konsultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane”, dodaje se u saopštenju.

Povezane vijesti