Autor: capital.ba | Foto: elprenos.ba

“Elektroprenos BiH” kupuje 41 vozilo za tri miliona KM

by fer_urednik

BANJALUKA – “Elektroprenos BiH” planira da obnovi svoj vozni park i za tu namjenu ovo javno preduzeće planira izdvojiti skoro tri miliona KM.

Kako bi taj plan realizovali uprava preduzeća je objavila tender kojim je planirana nabavka ukupno 41 vozila, koja će biti raspoređena u radnim jedinicama ovog preduzeća u Banjaluci, Mostaru , Sarajevu i Tuzli.

Rok za predaju ponuda je 27. juli, a raspisana javna nabavka je vrijedna 2.550.000 KM bez PDV odnosno 2.983.500 KM sa PDV-om.

Sva vozila moraju biti proizvedena u ovoj godini, sa dizel motorima, a u zavisnosti od lotova trebaju biti bijele ili metalik crne boje, imati automatski ili manuelni mjenjač te parking senzore, stražnju kameru za parkiranje, navigaciju sa ekranom osjetljivim na dodir i drugo.

Najviše novca za putnička vozila

Najviše novca, čak 767.000 KM bez PDV-a „Elektroprenos“ daje za kupovinu 12 putničkih vozila, od kojih će najveći broj ostati u Banjaluci (šest u upravi, a dva za Operativno područje (OP) u Ramićima).

Druga po veličini stavka je kupovina deset kombija za prevoz putnika, a za koju je predviđeno 518.000 KM bez PDV od kojih polovina treba da ide u OP Mostar. Preostali kombiji „idu“ u Sarajevo i Tuzlu.

Planirana je i nabavka tri kamiona sa duplom kabinom i tovarnim prostrom za 216.000 KM bez PDV od kojih su dva namjenjen za OP Tuzla, a jedan za Banjaluku.

Za jedno teretno radno vozila sa hidrauličnom platformom „autokorpa“ je predviđeno 192.000 KM bez PDV, a vozilo je namijenjeno za OP Mostar.

Predviđena je i nabavka 11 terenskih putničkih vozila sa pogonom na sva četiri točka i za tu stavku je namijenjeno 407.000 KM bez PDV. Kada je u pitanju ovaj lot četiri vozila „idu“ u Sarajevo, po tri u Banjaluku i Tuzlu i jedan u Mostar.

Tenderom je planirana i kupovna jednog teretnog vozila sa nadogradnjom za 270.000 KM bez PDV i to vozilo je namijenjeno za OP Banjaluka u Ramićima.

Zadnjim lotom je predviđena kupovina tri terenska vozila sa duplom kabinom, tovarnim prostorom i pogonom na sva četiri točka za 180.000 KM bez PDV i sva tri vozila biće isporučena OP Sarajevo.

Uslov najniža ponuđena cijena

Kako bi dobili ugovor ili ugovore za ovaj unosan posao ponuđači moraju ispuniti određene uslove.

Naime, ponuđači mogu dostaviti ponudu za jedan, više LOT-ova ili za sve LOT-ove.

Jedan od preduslova koji ponuđači trebaju ispuniti je uspješno realizovan najmanje jedan ili više ugovora, minimalne ukupne ugovorene vrijednosti lota za koji konkurišu u posljednje tri godine ili od datuma registracije, ako je počeo sa poslovanjem prije manje od tri godine.

“Ukoliko ponuđač dostavlja ponudu za više LOT-ova, zahtijevana ukupna ugovorena vrijednost je jednaka zbroju procijenjenih vrijednosti LOT-ova za koje se dostavlja ponuda”, navedeno je u tenderu.

Kriterij za dodjelu posla je najniža ponuđena cijena, a rok za isporuku je u zavisnosti od lota između 180 i 270 dana od dana potpisivanja ugovora.

Capital.ba

 

Povezane vijesti