Autor: oslobodjenje.ba | Foto: oslobodjenje.ba

Damir Filipović izabran za v.d. direktora komunalnog preduzeća koje će upravljati parkinzima u Starom Gradu

by fer_urednik

Želim ovim putem izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su me podržali tijekom mog imenovanja za v.d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo i time mi ukazali povjerenje, napisao je Filipović na društvenim mrežama

Damir Filipović, nekadašnji ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, imenovan je za v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća OSG iz Sarajeva.

Riječ je, naime, o preduzeću kojeg je nedavno osnovala Općina Stari Grad i ovo preduzeće preuzet će upravljanje parkinzima na području ove općine.

– Želim ovim putem izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su me podržali tijekom mog imenovanja za v.d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo i time mi ukazali povjerenje. Vaša podrška iz Općinskog vijeća Općina Stari Grad Sarajevo je ključna u ovom procesu kako u prethodnom periodu tako i u budućem. Ipak ste vi oni koji su smogli snage te donijeli odluke koje će omogućiti da novo javno preduzeće raspolaže i uspravlja parkinzima na području općine, rekao je Filipović.

Potom je kazao da je njegova odluka da preuzme ovu ulogu uslijedila nakon što je prethodni direktor odstupio s funkcije.

– Namjera da vratimo segment upravljanja javnim površinama/parkinzima unutar granica zakona bila je od presudne važnosti. Borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, napuštajući miran posao u jednom javnom preduzeću, ali za mene, ovo je izazov koji rado prihvaćam, kazao je on.

Povezane vijesti